mandag 8. september 2008

Barnedåp

Blonde nederst på dåpskjolen. Det er også små perler sydd langs kanten, men etter alle årene er noen falt av, dessverre.


Tipp oldemors dåpslue fra 1869 sydd av to eldre søstre til dåpsbarnet den gang.


Prest og faddere. Fra venstre, presten, far Dag Tore, mor Øydis med kusine Amalie foran, tante Evy fra Narvik med Adine som ikke helt ville være der, litt av tante Siw og onkel Wilhelm med dåpsbarnet Omre Andreas og kusine Marthine som var ett år for ung til å være fadder.


Marthine med Omre Andreas.


Mor, far og barn. Ett som ikke ville være med lenger!


Men her får hun sitte på armen til far. Han har nordlandsbunad, mor Øydis har Meldalsbunad og Adine har drindl fra Salzburg!

Nå er da Omre Andreas døpt, og han deler ikke navn med noen. Foreløpig. Jeg synes det er et flott navn på en flott ung mann! Han er bare skjønn. Men naturligvis, med DE anene......

Gudstjenesten var i drøyeste laget, 1 1/2 time. Med små barn og dåpsbarn, ble det litt lenge å sitte der. Nå synes jeg virkelig at en gudstjeneste i vår protestantiske kirke ligner vel mye på en katolsk gudstjeneste. Vi mangler bare røkelse! Det var tre dåpsbarn, Rebecca og Aron og Omre. Det er slutt på Kari, Berit og Knut skjønner jeg.

Vi hadde det i alle fall hyggelig hos Øydis og Dag-Tore etterpå, og Omre fikk flere sparebøsser, så han skal nok bli en holden mann.

Han var iført bestefars (Kaares) dåpskjole fra 1935, omsydd etter oldemors (Alisons) brudekjole fra slutten av 20'erne. Lua var også flott, tipp-oldemors lue fra 1869. Denne tippen var nr. 14 i rekka av barn, og to av hennes eldre søstre hadde sydd den. Morsomme greier.

Ingen kommentarer: